П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Полтаві колишні депутати ОПЗЖ підтримали ідею заборони УПЦ МП

    У середу, 7 вересня, на депутатській гуманітарній комісії Катерина Бабіч озвучила питання щодо демонтажу із дзвіниці Хрестовоздвиженського монастиря ліпнини із зображенням двоголового орла. Такий барельєф, що нагадує герб Російської імперії або Російської Федерації, встановили під час реставрації історичної будівлі у 2013 році. Наразі монастир перебуває у власності УПЦ МП, передає “Полтавщина”.

    Катерина Бабіч попросила надати охоронний договір об’єкта, затребувати облікову карту із визначенням предмета охорони, наукову документацію з обґрунтуванням барельєфа і положення на його розташування.

    На це начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Олена Ромас відповіла, що на даний час облікової документації на цей об’єкт немає. Загалом у Полтаві є багато пам’яток без охоронних договорів і облікової документації.

    Зрештою за пропозицію Катерини Бабіч проголосували всі члени комісії.

    В іншому питанні депутатка Оксана Дрюк оголосила звернення депутатів Полтавської міськради до президента України щодо заборони діяльності УПЦ ПМ. Напередодні це питання без пояснень Олександр Мамай виключив із порядку денного. В результаті за цю пропозицію також одноголосно проголосували усі члени комісії.

    За обговорення ідеї заборони УПЦ і за демонтаж із дзвіниці двоголового орла проголосували колишні депутати ОПЗЖ Євген Момонт і Оксана Деркач. Причому Євген у цьому питанні був чи не найактивнішим. Він підштовхував депутатів голосувати, і говорив, що тут «немає чого пояснювати» й «та не може бути жодних заперечень».

    Зрештою, сесія міськради, запланована на п’ятницю, покаже чи насправді депутати так одностайні у своїх поглядах.

    Найсвіжіше

    Популярне