Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Загрожує довічне позбавлення волі. Колаборант Царьов заробив нову підозру

    Служба безпеки повідомила підозру народному депутату IV-VII скликання від Партії регіонів і псевдоспікеру «парламенту Новоросії» Олегу Царьову у державній зраді та незаконному перетинанні державного кордону України.

    Про це повідомляє «Главком» із посиланням на текст підозри від 9 вересня.

    З початком повномасштабної війни Царьов разом із російськими військовими засвітився у селі Катюжанка Київської області. Цей населений пункт потрапив під окупацію росармії з 25 лютого до 31 березня 2022 року.

    Протягом вказаного періоду колаборант і екснардеп «промивав мізки» місцевому населенню. А саме – пропагував «рускій мір» поблизу храму Святого Архістратига Божого Михаїла (УПЦ МП), закликав людей визнавати окупаційну владу та російських військових, а також радив тимчасово виїжджати цивільним разом із дітьми на територію Росії і Білорусі задля їхньої безпеки.

    Під час пропагандистських промов Царьов називав українську владу «нацистами», а присутність російських військових в Україні виправдовував «визволенням мешканців України від нацизму».

    Злочин «Державна зрада» карається позбавленням волі на 15 років або довічним позбавленням волі з конфіскацію майна.

    Колишньому українському нардепу Олегу Царьову оголошено підозру за двома статтями. Прокуратура інкримінує йому державну зраду і посягання на територіальну цілісність України.

    Найсвіжіше

    Популярне