Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Двоє ізраїльтян на залишаться на Рош га-Шана в Умані через порушення комендантської години

    Громадяни Ізраїлю сплатять штраф та змушені будуть залишити Україну за порушення міграційного законодавства України та комендантської години.

    Про це повідомило Управління Держаної міграційної служби у Черкаській області, передає Jewish News.

    41-річний та 46-річний іноземці прибули в Україну наприкінці серпня для святкування Рош га-Шана з 25 по 27 вересня. Чоловіків було затримано правоохоронцями за перебування на одній із вулиць Умані під час комендантської години. Іноземним порушникам комендантської години, встановленої в умовах воєнного часу, міграційники скоротили дозволений строк перебування в Україні та зобов’язали покинути територію України до 03 вересня 2022 року. Громадяни Ізраїлю користуються безвізовим в’їзду в Україну, з дозволеним строком перебування до 90 діб протягом 180 діб.

    Бажання відсвяткувати єврейський Новий рік на Черкащині переважило дані міграційникам зобов’язання виїхати з України, тому паломники-хасиди залишилися в Умані, свідомо набувши статусу нелегальних мігрантів. Працівники Уманського відділу УДМС у Черкаській області притягнули громадян Держави Ізраїль до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП та прийняли рішення про їх примусове повернення до країни громадянської належності.

    Їхня 28-річна співвітчизниця теж сплатить 2 040 грн штрафу. Жінку притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП. Причиною стало незареєстроване місце проживання протягом 30 календарних днів з дня видачі посвідки на тимчасове проживання в Україні.

    У відомстві нагадали, що цьогоріч прочанам рекомендували утриматися від візиту до України на святкування Рош а-Шана, а ті, хто вже прибув на Черкащину, зобов’язані дотримуватися всіх міграційних правил та безпекових заходів.

    Найсвіжіше

    Популярне