Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Виконком погодив передачу в оренду ПЦУ будівель монастиря УПЦ МП під Броварами

    6 вересня на засіданні виконкому погоджено передачу в оренду Православній Церкві України комплексу будівель та споруд в селі Княжичі, що раніше використовувалися Спасо-Преображенським чоловічим монастирем УПЦ МП.

    Про це повідомляє міський голова Броварів Ігор Сапожко у Фейсбуці

    «Під час інвентарізації будівель, яка відбувалася в зв’язку з прийняттям майна спільної власності територіальних громад сіл у комунальну власність Броварської міської ради, а саме старих приміщень сільської ради та Будинку культури, було виявлено самовільне будівництво Спасо-Преображенським чоловічим монастирем Бориспільської єпархії УПЦ (МП, – ред.) на земельній ділянці загальною площею 0,59 га, яка була передана у 1998 році Княжицькою сільрадою для постійного користування», – зауважив чиновник.

    Ігор Сапожко додав, що УПЦ МП вчинили самовільний захват земельних ділянок навколо наданої монастирю території для подальшої забудови, а відповідні дозвільні документи Княжицької сільської ради або Броварської міської ради відсутні.

    Депутати Броварської міськради на минулій сесії, яка відбулася 31 серпня, погодили припинення права постійного користування земельною ділянкою релігійній громаді парафії на честь Преображення Господнього Бориспільської єпархії УПЦ МП с. Княжичі.

    «Отож, процес триває! Все буде Україна! Все буде перемога!», – підсумував мер Броварів.

    Нагадаємо, в Охтирському монастирі УПЦ МП на Сумщині українські військові виявили зброю. Також Генштаб ЗСУ розповів, що російські військові засіли у дитсадках і храмах УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне