П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Харкові створили герб міста з уламків російських снарядів

    Електрогазозварювальник міського комунального підприємства «Харківспецбуд» Володимир Кізілов створив герб міста з уламків російських снарядів.

    «Електрогазозварювальник комунального підприємства «Харківспецбуд» Володимир Кізілов зібрав з уламків снарядів герб Харкова як символ незламності міста перед російськими загарбниками та єдності харків’ян», – ідеться в повідомленні.

    Зазначається, що ідея створення герба Харкова з уламків російських снарядів і ракет належить Володимиру Кізілову і головному інженеру підприємства Максиму Песіну. Численні уламки під час роботи на місцях обстрілів знаходили працівники КП. Герб створювали протягом семи днів, повідомляє “Суспільне”.

    «Якщо чесно, це був азарт. Я так підходжу до будь-якої справи, особливо нової. Звісно, страшно, уламки настільки гострі, як лезо, і ти розумієш, буквально сантиметровий шматок може позбавити людину життя. Я намагався перетворити це на герб, щоб нагадати, що війна — це безумство», — сказав Володимир.

    Автор вважає Харків найкращим містом в Україні, а герб Харкова — найкрасивішим з усіх.

    Уламки під час збирання герба не змінював. «Спочатку намалював на фанері ескіз, потім почав викладати уламки. Це як збирати пазл, але не втручаючись, без фрезерування, «токарки». Як він розбився, таким він і має залишитися”, — пояснює задум Володимир.

    За словами головного інженера Максима Песіна, на підприємстві «Харківспецбуд», яке займається ремонтами, ладнає вікна й покрівлі постраждалим від війни харків’янам, працює близько чотирьохсот працівників. Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну внаслідок російських обстрілів Харкова один колега загинув, кілька людей отримали поранення.

    «Дійшли думки, щоб створити щось символічне для Харкова, для харків’ян, для нас, українців, для нашого духу. Ми міцні, попри всі нещастя, обстріли, ми все одно працюємо, займаємося своєю справою, допомагаємо один одному. Це також є нагадуванням про війну і про сміливість харків’ян, українців», — сказав Песін.

    Він додав, що містян і, зокрема, комунальників надихають ЗСУ, які тримають натиск ворога.

    З початку вторгнення підприємство виконало близько 9 тисяч заявок харків’ян із близько 2200 будинків. Ще тисячі заявок у роботі.

    Наразі герб Харкова, виконаний Володимиром Кізіловим, представлений на виставці в одній з харківських шкіл. Крім символа Харкова, автор створив з металу герб України та пам’ятку міста в мініатюрі — Дзеркальний струмінь.

    Найсвіжіше

    Популярне