Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій благословив побудову молодіжного християнського табору на Тасосі

    Ввечері 3 вересня 2022 року Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій очолив церемонію закладання каменю на місці будівництва молодіжного табору Митрополії Філіпп, Неаполя і Тасоса. Цей табір має бути збудований у місцевості Скала Рахоніу на острові Тасос. На церемонії були присутні Предстоятелі Церкви Греції та Православної Церкви України Блаженнійший Архієпископ Афінський і всієї Еллади Єронім та Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, глава місцевої митрополії владика Стефан, численні єрархи, духовенство, місцеві мешканці та гості.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    У вітальному слові після церемонії митрополит Філіпп, Неаполя і Тасоса Стефан відзначив важливість християнської праці з молоддю. Табір, який має бути збудований, повинен стати місцем проведення духовних та просвітницьких заходів, зібрань, конференцій, де відпочинок, корисний для здоров’я тіла, буде сполучений з тим, що буде корисним для душі. «Молодь завжди шукає зразків для наслідування, і ми, як Церква і як ті, що належимо до старшого покоління, повинні давати їм добрий приклад» – підкреслив владика.

    Завершився насичений подіями перший день візиту Предстоятелів трьох Православних Церков на Тасос церемонією оголошення Вселенського Патріарха Варфоломія та Афінського Архієпископа Єроніма почесними громадянами муніципалітету Тасос. Дімарх (очільник муніципалітету) Елевферіос Кіріакідіс виголосив з цієї нагоди вітальне слово, а голова ради – зачитав рішення цього представницького органу про почесне громадянство для Патріарха Варфоломія та Архієпископа Єроніма.

    У слові подяки, яке виголосив Вселенський Патріарх, він підкреслив значимість приділення уваги питанням екології, збереження природи, як творіння Божого і місця нашого життя. Патріарх відзначив зусилля муніципалітету Тасоса і особисто дімарха в цьому напрямку.

    Святкові події були прикрашені концертом традиційної понтійської музики.

    3 вересня розпочався візит предстоятеля Православної Церкви України до Греції. Уперше благословенна земля Еллади зустрічає предстоятеля Автокефальної Православної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне