П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа: Просімо в Богородиці про мир у світі та в Україні

    Євхаристійне богослужіння, яке Папа Франциск очолив у неділю, 4 вересня 2022 р., проголосивши блаженним Католицької Церкви Папу Івана Павла І, завершилося проказуванням молитви «Ангел Господній». Перед цим Святіший Отець звернувся із коротким подячним словом.

    Про це повідомляє сайт Ватикану.

    «Я вдячний братам кардиналам, єпископам і священикам, що походять з різних країн. Вітаю офіційні делегації, які прибули сюди, щоби віддати шану новому блаженному. Моя окрема думка лише до Президента Італійської Республіки та Прем’єр-міністра Князівства Монако. Вітаю всіх вас прочан, особливо вірних з Венеції, Беллуно та Вітторіо-Венето, місцевостей, пов’язаних із людським, священичим і єпископським досвідом блаженного Альбіно Лучані», – сказав Папа.

    Він згадав за Україну і підніс молитву за неї.

    «А тепер піднесімо молитву до Діви Марії, щоби Вона здобула дар миру в усьому світі, особливо, в багатостраждальній Україні. Нехай же Вона, перша і досконала учениця, допоможе нам наслідувати приклад і святість життя Івана Павла І».

    Раніше папа відзначився рядом заяв, які викликали хвилю обурення в українців. Зокрема папа назвав російську пропагандистку Дугіну «невинною жертвою війни». Пізніше у Ватикані намагались пояснити це прагненням Франциска відбудувати мир.

    Найсвіжіше

    Популярне