Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Папа: Молімося за український народ; переживаємо третю світову війну

    Вітаючи під час загальної аудієнції паломників з Польщі, Папа Франциск згадав про сумну річницю початку другої світової війни, й додавши експромтом, що сьогодні переживаємо третю, закликав молитися за український народ.

    Про це повідомляє vaticannews.va

    Пам’ять про досвід минулого як заохочення дбати про мир була в центрі уваги вітання, з яким Папа Франциск звернувся до польськомовних учасників загальної аудієнції в середу, 31 серпня 2022 року.

    Промовляючи до них наприкінці зустрічі, він додав кілька слів експромтом, зазначивши, що сьогодні переживаємо третю світову війну та закликавши молитися за український народ.

    «Щиро вітаю всіх поляків, – сказав Франциск. – Завтра ви спогадуватимете річницю початку Другої світової війни, яка залишила дуже болючий слід у польському народі. А сьогодні ми переживаємо третю… Нехай же пам’ять про досвід минулого спонукає вас дбати про мир у собі самих, у родинах, у суспільному та міжнародному житті. Молімося в особливий спосіб за український народ. Нехай же Марія підтримує вас у щоденному обиранні добра, справедливості та солідарності з потребуючими, породжуючи у ваших серцях надію, радість і внутрішню свободу».

    Нагадаємо, релігієзнавець Людмила Филипович прокоментувала виправдання Дугіної Франциском.

    Найсвіжіше

    Популярне