Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Ватикан недостатньо проінформований, – релігієзнавець про виправдання Дугіної Франциском

    Папа Римський Франциск систематично дивує своїми заявами щодо війни в Україні. Усе тому, що Ватикан недостатньо проінформований, та орієнтується на вкиди росії.

    Таку думку 24 каналу висловила релігієзнавиця, докторка філософських наук Людмила Филипович. За її словами, скандальні заяви Папи Франциска пов’язані з тим, що він погано орієнтується у процесах, які відбувається у Східній Європі.

    Через це Ватикан потрапляє в інформаційні скандали.

    «Зараз говорять про комунікаційну кризу, яку переживає і Папа, і Ватикан. Їм замало об’єктивних джерел інформації. Вони весь час орієнтуються на вкиди та меседжі, які активно продукує росія», – наголосила Филипович.

    Чому Ватикан вірить кремлівській пропаганді

    Релігієзнавець додала, що москва фактично захопила інформаційний простір Західної Європи. Завдяки грошам, а також великій агентурній мережі росія просуває свою пропаганду у європейські медіа.

    Ватикан орієнтується на такі повідомлення, оскільки здавна москва для Ватикану була певним центром комунікації у Східній Європі.

    За словами Филипович, Ватикан був однією із перших держав, які визнали Незалежність України у 1991 році. Попри це, там досі до кінця не усвідомили, що радянському союзу настав кінець.

    «У свідомості цих людей Україна, росія, білорусь і решта пострадянських республік є одним цілим. У головах деяких представників Ватикану ця трансформація так і не відбулася», – пояснила докторка філософських наук.

    Як зазначила Филипович, заяви очільника Ватикану викликають гостру реакцію у громадян України.

    «Українці нарешті навчилися висловлювати свою незгоду із позицією Папи Римського»,
    – сказала вона.

    Зокрема, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Ватикані Андрій Юраш активно реагує на висловлювання понтифіка.

    “З ініціативи Юраша і за підтримки МЗС відбувся виклик посла Ватикану в Україні. Йому вказали, що така риторика з боку Ватикану недопустима у той час, коли всьому людству ясно, хто є причиною цієї війни й несе за неї основну відповідальність”, – наголосила Филипович.

    Найсвіжіше

    Популярне