П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У США фундація «Дух Сободи» завершила «Поїздку за Україну – Тур Свободи»

    Фонд ДУХ СВОБОДИ був заснований філантропом Річардом Ровсеком у штаті Каліфорнія, на початку 1980-х років для підтримки повної реконструкції як Статуї Свободи, так і острова Елліс (там приймали іммігрантів, які прибули до США). Повторне відкриття обох історичних місць відбулося в 1986 і 1190 роках відповідно.

    У 2005 році Фонд взяв на себе нову місію – підвищувати значення Свободи та підтримувати Героїв Америки – членів Збройних Сил, які добровільно ризикують своїм життям, щоб захистити Свободу, якою кожен день насолоджуються всі американці.

    У 2017 році Фонд додав до своєї місії вшановування та підтримку рятувальників, які також щодня ризикують життям, щоб захистити американців.

    Річард Ровсек продовжує працювати головою Фонду. Після закінчення Університету Вісконсіна він має досвід роботи в маркетингу в різних галузях промисловості. Він обіймав посади в президентській адміністрації Річарда Ніксона, а пізніше тісно співпрацював із президентом Рональдом Рейганом, розвинувши з ним дуже тісні дружні стосунки.

    Коли він уважно стежив за новинами про неминуче, а потім і фактичне вторгнення Росії в Україну, він був дуже засмучений тим, що після 30 років незалежності Україні знову довелося зазнати злочинів проти людяності та відвертого геноциду. Він мав двох друзів-українців з дитинства, і коли вони обговорювали те, що відбувається в Україні, він вирішив докласти щирих зусиль, щоб привернути увагу до російських звірств там. Їхні дискусії переросли в ідею створення ще однієї місії для фонду «Дух свободи»: DRIVE FOR UKRAINE – FREEDOM TOUR. Річард вклав душу і серце, щоб зв’язатися з Митрополитом УПЦ США Антонієм

    Організація Drive for Ukraine – Freedom Tour потребувала багато часу та зусиль. Це була 6000-мильна поїздка через США. Подорожуючи 15 штатами та 12 їхніми столицями, було організовано зустріч у кожному місті для заходів за участю державних і місцевих чиновників, українсько-американських прихильників та ЗМІ, які висвітлювали б зусилля та зосереджували увагу на тому, що відбувається в Україні. Фонд не збирає кошти своїми зусиллями. Людей завжди заохочують підтримувати програми Ukraine Aide, такі як програми Української Православної Церкви (США), інших церков і багатьох українських і неукраїнських друзів, які старанно працювали, щоб підтримати народ України у часи відчаю.

    Drive for Ukraine – Freedom Tour планувалося завершити 28 серпня в Нью-Йорку і, нарешті, в нашому Metropolia Center в Саут-Баунд-Бруку. На жаль, давній друг пана Ровсека та його колега по туру мусив повернутися до Каліфорнії через серйозну сімейну несподіванку. Тому тур був завершений у Філадельфії перед Independence Hall. Рейнджери Парку Незалежності провели церемонію, тепло вітаючи присутніх і виставивши факсиміле документа, який постійно знаходиться в архіві Залу Незалежності. Це документ під назвою «Декларація спільних цілей незалежних середньоєвропейських держав». Його підписали після закінчення Першої світової війни дванадцять держав, серед яких і Україна. Ці країни хотіли наслідувати велич Сполучених Штатів Америки, найбільша демократія за всю історію людства. Копії документа були подаровані багатьом присутнім на церемонії. Факсиміле, подароване рейнджерами, було передано філадельфійським українцям через Ірину Мазур, есквайра, почесного консула України у Філадельфії.

    зображення

    Митрополит Антоній висловив вдячність як від себе, так і від архієпископа Даниїла, а також від усього духовенства та вірних УПЦ США пану Ровсеку за його неймовірну відданість допомозі народу України та тому, щоб Америка гостро усвідомлювала те, що насправді відбувається в Україні через слабкість розуму і душі іншого російського диктатора. Супроводжували митрополита до Філадельфії отець Тарас Науменко, отець Орест Поухальський, професор семінарії отець Милорад Орліч, отець о. Андрій Драпак, о. Мирослав Микитюк, іподиякон Павло Висоцький та семінарист Микола Стефаник.

    Найсвіжіше

    Популярне