П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Талліннський митрополит просить молитись за РПЦ, через критику у ЗМІ

    Єрарх Московського патріархату в Естонії, митрополит Таллінський Євгеній звернувся до всіх вірних церкви Московського патріархату у зв’язку з критикою, якої Естонська ПЦ зазнає в засобах масової інформації.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на сайт РПЦ в Естонії.

    У РПЦ вирішили прикритись Богом. Там кажуть, що сприймають критику, як випробування, яке попустив Господь і просять молитись за них.

    “Просимо всіх вірних дітей Естонської Православної Церкви під час читання домашнього молитовного правила або акафістів по силах і можливостях додавати також молитву, затверджену на засіданні Талліннської єпархіальної ради 15 серпня 2022 року”, – наголошується у зверненні, опублікованому на сайті Естонської ПЦ Моспаріархату.

    Нагадаємо, 9 липня 2022 року в газеті “Postimees” (“Постімеес”) була опублікована стаття естонського історика Андреса Крааса “Kas kirikulõhe või Moskva tahe?” («Церковний розкол чи воля Москви?»).

    Раніше співробітників російського пропагандистського видання зняли з поїзда й депортували з Естонії. Крім цього в Естонії засудили далекобійника із Пскова за дрони на допомогу армії РФ у війні проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне