П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Співробітників російського пропагандистського видання зняли з поїзда й депортували з Естонії

    Російське видання „Ізвестія“ повідомило, що двоє його співробітників, кореспондент Ксєнія Солдатова та оператор Дмітрій Тімофєєв, їхали потягом з Нарви до Таллінна, коли їх затримала естонська поліція. За словами затриманої журналістки, у Нарві біля пам’ятника танку вони знімали стендап.

    Як запевняють представники російського видання, Солдатова та Тімофєєв “відвідували країну як туристи”, повідомляє Delfi. “Однак журналісти не змогли проігнорувати останні події, які відбувалися в Естонії. Вони вирішили підготувати матеріали про обмеження видачі віз росіянам та позбавлення танка Т-34 статусу пам’ятника“, – йдеться у повідомленні у телеграм-каналі „Известий“.

    За словами начальника прикордонного управління Східної префектури Урмаса Ельмі, співробітники „Ізвестій“ вели тут пропагандистську діяльність.

    “Сьогодні близько полудня двоє громадян Росії, 30-річна жінка та 40-річний чоловік, в’їхали до Естонії через прикордонний перехід Нарва. На кордоні вони пред’явили шенгенські візи, видані Італією та Фінляндією, і заявили, що перебувають у туристичній поїздці. Потім чоловік та жінка попрямували до танка в Нарві і почали там вести роботу з пропагандистською метою, потім у Нарві вони сіли в поїзд і поїхали в бік Таллінна, але в Йихві до поїзда під’їхав поліцейський патруль, зняв росіян з поїзда і відвіз чоловіка і жінку в поліцейську дільницю для перевірки“, – сказав Ельмі.

    Згідно з правилами, працювати під час поїздок із туристичними цілями не можна, це порушення візового режиму.

    Найсвіжіше

    Популярне