Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Господь з усього, що ми просимо, подає лише потрібне нам, – митрополит Епіфаній

    21 серпня митрополит Епіфаній виголосив у Михайлівському соборі проповідь у якій пояснив, що не все в житті може від нас залежити.

    «Не від нас залежить – звершиться чудо чи ні, бо Господь з усього, про що ми просимо, подає лише те, що справді нам на користь, маючи на увазі не лише цей момент буття, але нашу вічність. Однак тільки від нас залежить – виявити віру чи перебувати в сумнівах щодо Бога. Будемо довіряти слову Божому, будемо довіряти Господнім настановам і діяти так, як Отець Небесний вчить нас – отримаємо те, чого справді потребуємо. А якщо будемо мати сумніви, виявляти маловірство чи й невір’я – то і не побачимо нічого від Бога, як не побачив чудес ані Ірод, ані начальники народу з Пилатом. Вони питали Христа про знамення і чудеса, але не через віру свою, а навпаки – від гордовитості, тому нічого і не отримали», – сказав митрополит Епіфаній, передає пресслужба ПЦУ.

    За словами митрополита – віра – це наші відкриті очі.

    «Тож окрім власне визнання того, що віра є важливою і потрібною, треба зберігати і примножувати її, виявляючи в ділах. Бо як життя тіла засвідчується рухом і діяльністю, так і жива віра засвідчується добрими, богоугодними справами», – каже митрополит Епіфаній.

    Предстоятель ПЦУ, на останок побажав, не лише мати таку правдиву віру, але і примножувати, стверджувати її в самих собі та сприяти тому, щоби від нашої віри і завдяки свідченню наших добрих справ істинна віра запалювалася і в серцях ближніх наших.

    Найсвіжіше

    Популярне