Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх урочисто відкрив виставку фотографій з гори Афон на Імбросі (ФОТО)

    Вселенський патріарх Варфоломій у супроводі єпископа Іліонського Рафаїла, помічника архиєпископа Тіатири та Великої Британії, а також своїх духовних і мирських колег із Фанару з середи, 17 серпня 2022 року, відвідує своє місце народження -острів Імброс.

    У порту острова Вселенського патріарха прийняли митрополит Мохонісійський Кирил, митрополит Мірський Хризостом і митрополит Імврос і Тенедос Кирил, а також низка його співвітчизників і багато імбрійських дітей, які піднесли патріарху букети польових квітів з острів, і друзі острова Імброс.

    Після цього патріарх здійснив паломництво до Священної Митрополичої Церкви Панагії, де 61 рік тому, 13 серпня 1961 року, був рукоположений у сан диякона тодішнім питрополитом Імброса і Тенедосу та його старцем, покійним Мелітоном Хацісом.

    У другій половині дня того ж дня патріарх взяв участь у презентації книги «Острови Імброс і Тенедос через стародавні джерела», яка відбулася у переповненому залі «Культурної асоціації Святих Теодоро».

    У своєму короткому зверненні Вселенський патріарх привітав дослідника та всіх, хто своїми дослідженнями та дослідженнями висвітлює історію та традиції Імброса.

    У четвер вранці, 18 серпня, Вселенський патріарх у супроводі місцевого митрополита відвідав префекта та мера острова, а в другій половині дня в залі «Культурної асоціації Святих Теодороїв» він урочисто відкрив виставку, організовану Центром гори Афон із фотографіями Нікоса Кукіса під назвою «Гора Афон. Життя в пустелі».

    Фото: © Nikos Papachristou / Вселенський Патріархат

    Найсвіжіше

    Популярне