Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Запоріжжі призначена окупантами «влада» вкрала храм ПЦУ і передала РПЦ

    На Запоріжжі призначена окупантами «влада» вкрала храм ПЦУ і передала його РПЦ (“УПЦ” МП).

    Про крадіжку повідомив учора ввечері на своїй сторінці у соцмережах настоятель Свято-Покровського храму Православної Церкви України протоієрей Роман Садовий (місто Василівка Запорізької області) у Фейсбуці:

    «Мені, як настоятелю Свято-Покровського храму ПЦУ м. Василівка повідомили, що так званий мер Наталія Романіченко передала храм у користування о. Анатолію Зигарю (протоієрею УПЦ Московського патріархату). У свою чергу «новоназначений настоятель» вирішив вивезти з храму церковну утвар, чим порушив заповіді Христові», – зазначив священник.

    Він закликав парафіян не вірити лженастоятелю чи псевдомеру від окупантів, про нібито призначення нового настоятеля храму із московського патріархату.

    «Я – настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Роман Садовий; тим паче правлячий архиєрей єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій не призначав нового настоятеля і ми не доручали нічого вивозити з храму. Віримо що Господь Бог збереже наш Свято-Покровський Храм, а «лже попи» понесуть покарання перед законом України, та перед судом Божим! Слава Ісусу Христу!!! 🇺🇦🇺🇦🇺🇦Слава Україні!!!🇺🇦🇺🇦🇺🇦 🇺🇦🇺🇦🇺🇦Слава ЗСУ!!!🇺🇦🇺🇦🇺🇦», – підсумував священник.

    Варто зазначити, що єпархія УПЦ МП на Запоріжжі не підтримала собор у Феофанії і вирішила залишитись в складі РПЦ.

     

    Найсвіжіше

    Популярне