Понеділок, 15 Квітня, 2024
Бiльше

    Кияни не в захваті від храму УПЦ МП, який будує Новінський біля НСК «Олімпійський»

    Кияни не в захваті від величезного храму московського патріархату в столиці України. Храм будуть впритул до школи на гроші проросійського ексрегіонала Вадіма Новінського.

    Будівництво майже завершилось. Українці не задоволені архітектурним стилем храму і кажуть, що тепер буде важче довести, що Україна – не росія.

    Попри те, що в України є свій архітектурний стиль відмінний від російського в УПЦ МП вирішили дотримуватись покручених бань, як на Красній Площі в Кремлі. Воно і не дивно, адже головним спонсором храму виступає росіянин, ексрегіонал, протодиякон УПЦ МП Вадім Новінський. Він вирішив воювати з українцями не тільки ідеологічно, а культурно і робить все, щоб українці зросійщувались. І це в той час коли зі стіни університету прибирають табличку з Булгаковим, а з Чернівців переносять пам’ятники захисникам СРСР.

    Дерусифікація УПЦ МП не тільки не почалась, не тільки стоїть на місці, вона іде в іншу сторону – від’ємну. Тобто відбувається ще гірша русифікація УПЦ МП в час російсько-української війни. Все це за мовчазної згоди Онуфрія й інших єрархів так званої “Української Церкви” моспатріархату.

    «Російський стиль, цибульний. А потім доводь, що Україна не росія», – написав один із коментаторів. Інша людина зауважила, що храм збудували впритул до 145 школи і тепер 80% класів буде мати обмежене освітлення.

    Журналіст Юрій Макаров у Facebook пише: «Готуймося: ось така краса неземна невдовзі прикрасить, точніше, вже прикрасила столицю. Свято-Троїцький храм УПЦ МП на початку Жилянської, практично на розі Великої Васильківської, поруч із місцем, де колись була зруйнована в 1960-ті Троїцька церква, але разів у десять більша й по-богатому. Концентрат стилю, смаку й, безумовно, святості. А також, що вже казати, взірець дотримання закону. Сил і бажання щось додавати тупо немає».

    Нагадаємо, на Дніпропетровщині до ПЦУ перейшла парафія УПЦ МП. Також на Запоріжжі призначена окупантами «влада» вкрала храм ПЦУ і передала РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне