П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Ще майже €1,5 мільярда військової допомоги надійдуть Україні від північноєвропейських союзників

    На конференції північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони в Копенгагені було домовлено надати Києву додаткову підтримку в розмірі понад 11 мільярдів данських крон (1,5 мільярда євро).

    Про це на пресконференції за підсумками конференції заявив міністр оборони Данії Мортен Бодсков, передає Європейська правда.

    За його словами, кошти можуть бути витрачені на закупівлю зброї для України або підготовку українських військових, і ця сума, імовірно, буде зростати.

    “Низка країн (на конференції) також висловила бажання підтримати (Україну), але спершу має вирушити додому й обговорити це у своїх парламентах”, – пояснив він.

    Учасники конференції також домовилися про створення фонду для збільшення фінансування виробництва зброї – цим опікуватиметься Велика Британія. Окремо Польща і Словаччина анонсували збільшення власного виробництва зброї.

    Крім того, глави оборонних відомств учасників конференції в Копенганені обговорили заходи з розмінування України – очолити цей процес узялася Ісландія, яка готуватиме місію з розмінування.

    Міністр оборони України Олексій Резніков на пресконференції відзначив, що задоволений результатами конференції й не раз наголошував на важливості допомоги Києву в протистоянні з Росією.

    Учасники донорської конференції домовилися провести другу зустріч в онлайн-форматі у вересні.

    Нагадаємо, сейм Латвії визнав росію спонсором тероризму. Також СNN називає удар по базі в Саках найбільшою втратою росавіації з часів Другої світової.

    Найсвіжіше

    Популярне