П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На День незалежності готується провокація за участі ГО «Миряни» УПЦ МП

    Народні депутати потрапили в епіцентр інформаційно-психологічної спецоперації (ІПСО) росії. Про це йдеться в матеріалах, які нещодавно передали до парламенту, а hromadske отримало з власних джерел.

    Зкрема там застерігають, що на День Незалежності України росіяни планують організувати акції протесту під стінами Верховної Ради, щоб дискредитувати законодавчий орган влади.

    «24.08.2022 року в оточенні Верховної Ради ініціативна група громадян має намір організувати акцію протесту з вимогою відправити у зону бойових дій депутатів України та членів їхніх сімей. Відеоролик із вказаними закликами активно поширюється в соціальній мережі tiktok.com. Серед радикальних закликів — розстріляти депутатів», — йдеться у матеріалах, повідомляє Громадське.

    У відеоролику згадується зареєстрована на сайті президента петиція. У ній авторка Аліна Олегівна Корчмагіна закликає відправити воювати депутатів, їхніх дружин і дітей. Відомо, що Корчмагіна зареєстрована у місті Вовчанськ Харківської області, яке нині перебуває під окупацією. Раніше авторка петиції жодної громадської активності не вела.

    Також, стало відомо, що до акції причетні представники так званих антивакцинаторів і наближена до УПЦ МП організація «Миряни».

    До слова, протягом 2021-2022 років антивакцинатори систематично організовували масштабні акції поряд з об’єктами державної охорони. Заходи координувалися спецслужбами росії. Одним із представників антивакцинаторів був Кирило Стремоусов, який після окупації Херсона почав відкрито працювати на окупантів.

    Як зазначає Громадське, нині в колах депутатів є чутки, що: «російські спецслужби через підконтрольні громадські організації намагатимуться в День Незалежності України організувати біля будівлі парламенту масштабну акцію протесту з метою висвітлення у ЗМІ проросійських наративів щодо нібито невдоволення населення України чинною владою. До того ж акція може відбуватися з порушенням громадського порядку та різноманітними провокаціями (фізичне протистояння, травмування учасників заходу, зокрема з використанням вибухових пристроїв)».

    Найсвіжіше

    Популярне