Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Проросійська організація “Миряни” воює з парафіями, що голосують за перехід в ПЦУ

    Проросійська організація ГО «Миряни» у судах воює з парафіями, що голосують за перехід в ПЦУ. Представники ГО «Миряни» закидують поліцію різноманітними безглуздими заявами, а потім звітують про «відкриті кримінальні провадження».

    Про це пише диякон ПЦУ Іван Петрущак.

    «Користуючись українським законодавством, де будь-хто може подати заяву в поліцію “миряни” просто засипають подібними заявами суди. Ось недавно вони з гордістю повідомили, що «правоохоронними органами відкрито кримінальне провадження стосовно представників ПЦУ, які розпалювали міжконфесійну ворожнечу біля Свято- Миколаївської церкви села Гільча Здолбунівського благочиння», – розповідає отець Іван.

    За його словами, всі ці кримінальні провадження дуже легко відкрити.

    «Щоб відкрити таке провадження, багато розуму не потрібно, як і самого злочину. Може бути декілька варіантів. Найпростіший – заява від фізичної особи, копи ігнорують і протягом 72 годин слідчий суддя виносить ухвалу про те, що копи зобов‘язані відкрити справу», – зазначає диякон ПЦУ.

    Він додає, що будь-то може таким чином відкрити провадження проти будь-кого і потім вдолблювати своїм прихильникам які ПЦУ погані на основі відкритого кримінального провадження.

    «Наприклад, якийсь умовний Володя Хутін може подати заяву на парафіян ПЦУ, що вони нацисти. І всьо. Поліція зобов’язана відкрити провадження… А далі у ЗМІ вже напишуть що, мовляв, “ось, подивіться, нацисти, рейдери… навіть поліція це визнає і починає розбиратись…” Так і створюється пропаганда. А люди ведуться», – підсумував отець Іван.

    Нагадаємо, раніше голова ГО «Миряни» Василь Макаровський насміхався над закатованими в підвалах терористів «Л/ДНР» українцями. Також він потрапив до бази «Миротворця», за антиукраїнську діяльність.

    Саме «Миряни» причетні до цілого рядку мітингів проти візиту патріарха Варфоломія і проти переходів парафій до ПЦУ. Вони слугували прикриттям для єрархів УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне