П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Ураган зніс хрест храму під Петербургом

    Божі знаки переслідують Московський патріархат. Церква Казанської ікони Божої Матері, яка є пам’яткою архітектури федерального значення росії, постраждала від урагану в Зеленогірську під Петербургом минулими вихідними, повідомляється на сайті храму РПЦ, перелає Інтерфакс.

    “У суботу, 6 серпня, над Зеленогірськом пронісся сильний ураган. Вітром пошкодило хрест на дзвіниці нашого храму”, – йдеться у повідомленні.

    Судячи з опублікованих фотографій, хреста було зламано, але все ще залишалося прикріпленим до основи на вершині дзвіниці.

    Пізніше було опубліковано нові знімки, на яких за допомогою підйомного крана з купола знімають хрест. У неділю хрести демонтували.

    Кам’яний храм Казанської ікони Божої Матері було закладено у 1910 році на згадку про 200-річчя завоювання Виборга Петром I, церкву з 49-метровою дзвіницею виконано в московсько-ярославському стилі XVI століття. У 1924 році храм пережив ураган і повінь, зазнавши великої шкоди. У радянські роки храм використовувався як склад.

    Як повідомлялося, минулої суботи в Петербурзі оголосили “помаранчевий” рівень небезпеки через сильний дощ і вітер. Шторм повалив 267 дерев, пошкодив автомобілі, огорожі та лінії електропередач.

    Нагадаємо, кілька місяців тому у Італії теж впав хрест із храму РПЦ.

    Фото: росЗМІ

    Найсвіжіше

    Популярне