Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Полтавщині сільрада просить Президента заборонити УПЦ Моспатріархату

    Піщанська сільрада, що на Полтавщині, просить Президента заборонити УПЦ Московського патріархату. Заборонити УПЦ МП потрібно з метою захисту національної безпеки, зазначають депутати.

    Про це йдеться на Фейсбук-сторінці Піщанської сільради, передає Духовний Фронт України.

    «Шановні жителі Піщанської сільської ради! Повідомляємо про те, що 27 липня 2022 року на засіданні 16 сесії Піщанської сільської ради 8 скликання депутатами сільської ради ОДНОГОЛОСНО було прийнято рішення «Про звернення депутатів Піщанської сільської ради до Президента України та Верховної Ради України щодо заборони діяльності Української православної церкви московського патріархату на території України», – сказано у зверненні.

    «…з метою захисту національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, запобігання колабораціонізму, припинення розпалювання міжрелігійної ворожнечі та дестабілізації релігійного середовища нa території України, необхідно заборонити діяльність Української православної церкви московського патріархату на всій території України». – підкреслюється в зверненні.

    Нагадаємо, раніше Полтавська облрада не підтримала заборону УПЦ МП. Також на Тернопільщині заборонили московський патріархат.

    Найсвіжіше

    Популярне