Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    На Тернопільщині заборонили московський патріархат

    21 липня, при Тернопільській обласній раді, вперше з початку війни зібралася комісія з питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства Тернопільської обласної ради.

    Про це повідомляє 0352.ua

    Усі присутні одноголосно підтримали питання, щодо заборони на території області та України в цілому діяльності УПЦ Московського патріархату.

    «Це питання, як ніколи, зараз на часі. Служителі УПЦ мп впродовж багатьох років поширювали в нашій державі ідеологію «руського міра», були рупором антиукраїнської пропаганди та відкрито підтримували агресора. Мати таку терористичну структуру всередині країни – неприпустимо! Тепер питання заборони структури окупанта мають розглянути під час сесії депутати Тернопільської обласної ради. Маю надію, що і там це питання підтримають одноголосно. Адже ворожим пропагандистам не місце в Україні!»- повідомив Михайло Тимошик, депутат Тернопільської обласної ради, голова постійної комісії з питань духовності, культури, свободи слова та інформації.

    Нагадаємо, кілька днів тому на Тернопільщині просили заборонити Московський Патріархат. Також українці збирають підписи під петицією про заборону діяльності УПЦ МП і передачу майна.

    Загалом, по всій Україні місцева влада приймає рішення заборонити московський патріархат. Нещодавно аналогічне рішення прийняли депутати Полтавської райради.

    Найсвіжіше

    Популярне