Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    СССР повертається у головний храм РПЦ, – богослов про виставку в росії

    У московському храмі Христа Спасителя відбудеться концерт «Хіт-парад СССР». Відповідну афішу заходу прокоментували релігійні експерти.

    «Вуаля! СРСР повертається… СРСР повертається… СРСР повертається… у ХХС! Підозрюю, що відеоряд на концерті відкриватиметься не хрестоматійними кадрами вибуху храму (навіщо глядачам негативні емоції?), а кадрами басейну “Москва”, які умиротворюють. Совок! Хіт парад! ХХС! І нехай нікому не буде соромно», – написав Сергій Чапнін у Фейсбуці. Він додав, що сучасна РПЦ це: «церква-цитати-цинізм».

    Журналіст Олександр Солдатов припустив, що відновлювали Храм Христа Спасителя в Москві саме для того, щоб пропагувати там СССР.

    «Поступово дедалі більше прояснюється справжнє значення “відновлення” ХХС пострадянськими кримінальними групами. Так само як “головний храм ЗС РФ” “освячує” військові дії, ХХС покликаний “освятити” совок і стати центром урочистостей з нагоди 100-річчя утворення СРСР, яке прийнято тепер у Росії вважати найвищою точкою її “тисячолітньої історії”», – зазначає Солдатов.

    Місце проведення концерту – Зала церковних соборів – входить до комплексу храму Христа Спасителя.

    Найсвіжіше

    Популярне