П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Гундяєв натякнув на Онуфрія, говорячи про «розкольницькі відокремлення»

    28 липня у Сергіївській залі кафедрального соборного Храму Христа Спасителя у Москві відбулася зустріч патріарха Московського з дітьми з так званої терористичних республік «ДНР» і «ЛНР».

    Окрім того, що Гундяєв займався прикриванням російських злочинів за допомогою дітей він також натякнув на Онуфрія, говорячи про «розкольницькі відокремлення».

    Про це повідомляє сайт РПЦ, передає Духовний Фронт України.

    «Для мене велика радість зустрітися з вами, бо все, що стосується Донбасу, Луганської області, Харківської області — тих місць, де сьогодні страждають люди, — мене дуже турбує і ранить моє серце, адже весь народ православний, який там живе, — це діти Московського Патріархату. Хтось це визнає, з радістю сповідує та бере участь у житті нашої Церкви, хтось пішов шляхом незаконного розкольницького відокремлення від нашої Церкви, але кожному Бог суддя, а для Патріарха всі православні в Україні — це його діти, близькі його серцю. І, звичайно, маю особливе ставлення до Донбасу, Луганської Республіки, до тих людей, які зазнають особливих труднощів і навіть страждань, пов’язаних із політичними процесами, що відбуваються в цій частині світу», — сказав пропагандист в рясі.

    Як видно з цієї репліки Гундяєв вперше непрямо назвав УПЦ МП «розкольниками».

    Крім того, Кіріл в черговий не визнав факту, що страждання для України принесла саме російська армія і путінський режим і переклав всю провину на «політичні процеси» в Україні.

    Також московський патріарх Кіріл каже, що Російська Церква не тільки для росіян, але для всіх людей. Таким чином глава РПЦ прямо заявив, що в Україні продовжує залишатись церква країни-агресора.

    «Люди зловмисні, зокрема в Україні, іноді стверджують, що це Церква тільки для росіян, для „москалів“, але це зовсім не так! Звичайно, у відсотковому відношенні росіян, жителів Росії більше, ніж інших, але ж відсоткові співвідношення не показують духовного внеску людей у ​​життя Церкви. …Для мене всі православні люди, які живуть у Російській Федерації, в Україні, на Донбасі, в інших місцях у 60 країнах світу, — це все чада Російської Православної Церкви, і я як Патріарх усвідомлюю з повною смиренням свою відповідальність за цих людей, за їхню духовну життя, за те, як складатиметься їхній духовний шлях», — заявив Кіріл.

    Що означають вислови Гундяєва?

    Гундяєв почав натякати про розкол в Україні, ймовірно маючи на увазі рішення собору УПЦ МП в Феофанії. Такі вислови Гундяєва можуть свідчити про подальші санкції РПЦ щодо УПЦ МП.

    Українська влада має зробити все для того, щоб російська церква не змогла функціонувати в Україні і була заборонена на законодавчому рівні. Щоб Кіріл не зміг сказати, що всі православні в Україні це «діти» російської Церкви. Адже такі вислови підтримують міф москви про «один народ». Саме цей наратив використовує путін, щоб виправдовувати свої імперські амбіції.

    Найсвіжіше

    Популярне