Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ прокоментували заборону Кірілу на в’їзд в Литву

    У моспатріархаті продовжують вдавати, що не розуміють, за що на них вводять санкції.

    У Російській Православній Церкві розцінили заборону на в’їзд очільника РПЦ Кіріла (Гундяєва) в Литву як спробу влади цієї країни отримати очки перед «старшими партнерами», повідомляє сайт Моспатріархату, передає Духовний Фронт України.

    Водночас реальну причину – виправдовування агресії рф, через яку Кіріла не пустять до Литви, у РПЦ не прокоментували.

    Заступник голови Синодального відділу із взаємин Церкви із суспільством та ЗМІ В. В. Кіпшидзе, каже, що в литві багато православних, які підпорядковуються Московському патріархату. Заборона Гундяю на в’їзд до країни показує, що керівництву Литви “немає діла” до цих православних.

    На думку представника РПЦ, відмовляючи у в’їзді Гундяєву, за те, що він виправдовує геноцид українців, влада Литви порушує права віруючих литовців «цілком недемократичним і політизованим способом».

    Ймовірно у РПЦ думали, що вчиняючи воєнні злочини світова спільнота буде мовчки ігнорувати їх і не застосовувати ніяких дій.

    Загалом, на думку представника РПЦ, дії Литви – це частина кампанії, яка спрямована не лише проти політичних дій російської держави, а й проти самої російської культури, проти релігійних лідерів, які носіями цієї культури є.

    Це на думку Кіпшидзе «свідчить про якийсь глухий кут» у якому опинилась політика Литви.

    Нагадаємо, Литва заборонила в’їзд патріарху Кірілу до 2027 року. Також колишній священник РПЦ розповів, навіщо відновлювати у Литві Константинопольську Церкву.

    Найсвіжіше

    Популярне