Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Румунська Церква може заснувати свою першу чернечу громаду в Японії

    Румунський парафіяльний священник в Токіо повідомив румунській православній громаді в Японії, що він думає про Міжнародний православний центр «Св. Андрея» в Кітакаруідзава: «Можливо, якщо на те буде воля Божа, цей центр стане осідком невеликої чернечої спільноти, першої в Японії», — сказав отець Даніель Коріу.

    «Ідея Міжнародного православного центру «Святого Андрія» виникла з бажання спільно проводити час на природі та на свіжому повітрі. Притулки, які ми щороку робимо в горах, назавжди оселилися в наших умах і серцях з бажанням мати таке власне місце, куди ми можемо ходити не лише раз на рік, коли забажаємо», – пояснив отець Даніель Коріу, передає hristianstvo.bg

    У серпні 2021 року громада придбала приблизно 1000 квадратних метрів лісу біля підніжжя гори Асама в районі Кітакаруідзава.

    «Ми змогли скласти ескіз комплексу площею близько 400 квадратних метрів. Цей комплекс включає велику їдальню, загальні приміщення, каплицю та десять спалень», – зазначив парох Даніель Коріу.

    «Виходячи з ідеї використовувати його лише для нашого усамітнення, ми думали, що, можливо, якби на це була воля Божа, цей центр став би місцем розташування невеликої чернечої громади, першої в Японії. Таким чином Андріївський міжнародний православний центр прагне стати центром водночас фізичного і духовного відпочинку», – каже отець.

    Для цього запущено онлайн-кампанію зі збору коштів.

    Румунська громада в Токіо також купила ділянку землі в Мінамі-Альпі-ші в префектурі Яманасі, де буде створено православний цвинтар для православних віруючих усіх національностей, які проживають в Японії.

    Румунська парафія в Токіо була заснована 12 років тому. Токійська парафіяльна церква була освячена 3 листопада 2020 року і присвячена святому Георгію Побідоносцю.

    На парафії зберігаються частки мощей святих Георгія, Катерини, Нектарія, Порфирія та Філотеї.

    Румунська православна громада також існує в Осаці.

    Нагадаємо, кілька днів тому патріарху Румунському Даниїлу виповнилось 71 рік.

    Найсвіжіше

    Популярне