П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарше Єрусалимський, ви погоджуєтесь з архиєпископом Севастійським щодо підтрики Кіріла?

    Головна редакторка видання Orthodox Times Евсімія Ефсіміу ставить запитання чи архиєпископ Севастійський говорить особисто чи висловлює точку зору Синоду Єрусалимського Патріархату, коли заявляє, що «ми у Святому місті Єрусалимі засуджуємо дії, вчинені політичними силами Заходу проти Патріарха Московського»

    У своїй заяві – як повідомляє Відділ зовнішніх церковних зв’язків РПЦ – вживається перша особа множини. Характерним є пункт, де він наголошує, що «Ми в Єрусалимській Церкві маємо тривалі стосунки з Російською Православною Церквою, яка присутня у Святій Землі; є її церкви в Єрусалимі та інших місцях».

    Виникає питання, чи архиєпископ Севастійський говорить від імені Єрусалимського Патріархату, за погодженням з патріархом Єрусалимським Феофілом, чи ні, чому патріарх дозволяє цьому єрарху займати позицію від імені Єрусалимського Патріархату, хоча він через кілька місяців після повномасштабного російського вторгнення до Україну та після різкої критики патріарха московського з боку всього християнського світу утримується від виступів на підтримку дій Кремля.

    Навіть єрархи Вселенського Престолу сумніваються, чи патріарх Феофіл заохочує і схвалює ці заяви архиєпископа Севастійського.

    Найсвіжіше

    Популярне