Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Кримські татари знову стали об’єктом інформаційного терору росіян

    Кілька днів поспіль аналітики Центру протидії дезінформації фіксують розгортання російських ІПсО проти кримських татар, котра базується на факті побиття кримськими татарами окупанта з символікою «Z».

    Після тиражування новини про побиття, російські Telegram-канали почали поширювати дезінформацію: «кримські татари – терористи, бо майже 80% з них підтримують «Хізб-ут-Тахрір» (міжнародна ісламська політична партія), що підтверджується фактами затримання останніх за статтею 205.5 КК рф».

    Наступною хвилею ІПсО стало тиражування тези, що «на півострові досі можна зустріти кримськотатарські прапори, які спокійно висять на флагштоках, що означає невирішене національне питання в Криму».

    Фіксування ІПсО такого роду є дуже тривожним сигналом, оскільки репресії проти кримськотатарського народу 2014-2015 років розпочиналися саме з повідомлень про високу ймовірність вчинення терактів кримськими татарами.

    Нагадаємо, ЗСУ ліквідувала полковника-зрадника з Криму Аврамченка, який у 2014 підіймав прапор росії. Також Зеленський показав знімки зруйнованої інфраструктури.

    Найсвіжіше

    Популярне