Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Україна евакуювала частину людей зі Святогірської Лаври УПЦ МП

    Україні вдалося евакуювати групу мирних мешканців зі Святогірської Лаври УПЦ МП, що в Донецькій області. На її території досі перебуває до 600 цивільних, Україна працює над створення гуманітарного коридору.

    Про це заявили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

    «Зусиллями ГУР МО, за участі народних депутатів України, з території Святогірської Лаври вдалося евакуювати групу мирних мешканців», — йдеться в повідомленні.

    Зазначається, що евакуювали родину, яка переховувалася в стінах Лаври УПЦ МП від артилерійських обстрілів з боку окупантів: батька, матір та трьох дітей, наймолодша з яких народилася на території Лаври кілька днів тому. Також змогла виїхати пара літніх людей — чоловік і жінка.

    Зараз всі евакуйовані перебувають на підконтрольній Україні території та отримують необхідну медичну та психологічну допомогу, підкреслили в ГУР МО.

    У розвідці зазначили, що Україна продовжує працювати над встановленням режиму припинення вогню та організацією гуманітарного коридору до Святогірської Лаври. На її території досі перебуває до 600 мирних мешканців, зокрема понад 50 дітей, серед яких 4 немовляти.

    Нагадаємо, в УПЦ МП повідомляли про обстріли окупантами лаври, але не вказували хто саме стріляв.

    Найсвіжіше

    Популярне