Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Внаслідок ракетного удару по Вінниці постраждав храм УПЦ

    Внаслідок ракетного удару, завданого російськими військами по центру Вінниці 14 липня, постраждав храм святого великомученика Георгія Побідоносця УПЦ.

    «Перед ракетним ударом у храмі звершували чин відспівування. Коли відбувся вибух, у церкві лишалося ще більше десяти чоловік. У просфорні, яка знаходиться біля храму, також були дві жінки. Люди отримали поранення, але це справжнє Боже чудо, що усі лишилися живими», – розповів настоятель храму протоієрей Валерій Швець.

    Георгіївський храм у Вінниці перебуває у стадії будівництва. За словами отця Валерія, вибуховою хвилею у храмі повибивало усі вікна та двері, всередині злетіла обшивка, пошкодилися куполи, понівечилася територія. Будівля парафіяльної недільної школи повністю зруйнована, серйозно постраждали господарські приміщення, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

    За даними ДСНС, станом на 19:40 внаслідок обстрілу загинули 23 особи (з них три дитини). За допомогою медиків звернулися 115 осіб, госпіталізовано 64 (у тому числі 2 дитини), у важкому стані перебуває 34 особи, п’ять осіб – у критичному стані. Триває пошук 42 осіб зв’язок з якими відсутній.

    Найсвіжіше

    Популярне