П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Православний табір, організований ПЦУ, відбувся у Болгарії

    Цьогоріч, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, з 22 червня по 2 липня православний дитячо-юнацький табір «Духовна перлина – 2022» проходив на території сонячної Болгарії, а його основний склад наповнили вихованці Недільної школи Свято-Покровського кафедрального собору ПЦУ.

    Про це йдеться на сайті єпархії ПЦУ.

    Українських таборян приймав болгарський комплекс, який розміщений на базі спортивного табору «Чавдар», що знаходиться на першій лінії від моря з широким піщаним пляжем. Понад 100 діточок з Західної України мали змогу оздоровитися та цікаво провести час в оточенні нових друзів, серед яких були представники: Волині, Рівненщини, Тернопілля, Буковини, Львівщини, Франківщини та Закарпаття.

    Програма табору була досить насиченою та вирізнялася злагодженою роботою вихователів, аніматорів, рятувальників та спортивних тренерів, адже день у таборі тривав з 08:00 до 23:00 і включав у себе: ранкову руханку; 4-х разове харчування;  відпочинок на узбережжі Чорного моря; купання в басейні;  спортивні та настільні ігри;  змагання та естафети;  різноманітні квести; вечірні заходи, тощо.

    Також таборяни щоранку, після ранкової руханки, виконували гімн України, а о 09:00 долучалися до Всеукраїнської хвилини мовчання.

    14 учасників «Духовної перлини», які входили до загальної кількості таборян,  збиралися щодня на ранкові та вечірні молитви, пізнавальні духовні бесіди, а також відвідали та помолилися в храмі св.Іоанна Предтечі, який знаходиться в м. Обзор.

    Особливо діткам запам’яталися і такі таборові заходи, як: флешмоб до Дня Конституції України, фотоквест та музично-танцювальний мюзикл.

    Нові друзі та незабутні враження, море, сонце та теплий прийом болгар назавжди залишаться в пам’яті всіх учасників табору. А ще запам’ятається дружелюбна підтримка нашого народу кожним європейцем, який зустрічався нам на шляху та їх щирі побажання перемоги та миру нашій країні.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ зустрівся з Архієпископом Кентерберійським та відвідав Вестмінстерське абатство.

    Найсвіжіше

    Популярне