Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Депутат від Греції в ЄС закликала захистити християнські святині в Туреччині

    4 липня Віцепрезидент Комітету з міжнародної торгівлі Європейського парламенту та член Європейського парламенту від Нової демократії та Європейської народної партії пані Анна-Мішель Асімакопулу звернулася до пленарного засідання Європейського парламенту з проханням захистити грецьку культурну спадщину від постійних нападів Туреччини, повідомляє orthodoxianewsagency.gr.

    Депутат вказала на повну відсутність поваги з боку турецької влади до собору Святої Софії у Константинополі, об’єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та одного з найбільших символів християнства. Однак, за словами Асімакопулу, йдеться «не лише про руйнування мармурової підлоги, стін та історичних імперських воріт собору після його офіційного перетворення на мечеть». Туреччина, за словами депутата, цілеспрямовано руйнує і оскверняє християнські святині та пам’ятники.

    Вона сказала: «сьогодні, перед обличчям цих провокаційних дій, я прошу з цієї сцени вашої підтримки, щоб захистити нашу культурну спадщину, не лише як європейців, але й як християн».

    Нагадаємо, у кінці червня стало відомо про новий випадок вандалізму у соборі Святої Софії в Стамбулі.

    Найсвіжіше

    Популярне