П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Рада виключила «слугу народу» Ковальова з податкового комітету — співпрацює з окупантами

    Верховна Рада ухвалила постанову №7535, якою виключила депутата-колаборанта Олексія Ковальова зі складу Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

    Про це повідомив народний депутат від «Голосу», перший заступник голови згаданого комітету Ярослав Железняк.

    За відповідну постанову проголосували 279 депутатів: 188 від «Слуги народу», 18 — «Європейської Солідарності», 12 — «Всеукраїнського обʼєднання “Батьківщина”», 8 — «Голосу», 13 — «Довіри», 13 — «Платформи за життя та мир», 9 — «За майбутнє».

    «Сподіваюся, що скоро буде й рішення правоохоронних органів стосовно цього зрадника. Покази щодо нього я особисто і члени нашого комітету вже дали ДБР», — зазначив Железняк.

    Більше про колаборанта

    28 квітня президентська партія «Слуга Народу» виключила зі своєї фракції у Верховній Раді Олексія Ковальова. Державне бюро розслідувань заявляло, що розслідує кримінальне провадження щодо Ковальова за фактом колабораційної діяльності.

    Слідство встановило, що підприємства Ковальова нині постачають харчову продукцію до анексованого Криму, звідки далі товари везуть у росію.

    22 червня українська розвідка повідомляла, що на Херсонщині підірвали автомобіль Ковальова. Він потрапив до лікарні.

    Дії підозрюваного кваліфікували за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-1 КК України (пособництво державі-агресору). За це загрожує до 15 років в’язниці або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

    Найсвіжіше

    Популярне