Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Херсонський священник проводить онлайн-богослужіння для вірян, які залишились в окупації

    Херсонський священник Сергій Чудинович служить літургії від Кривого Рогу до Одеси, проводить онлайн-трансляції, щоб підтримати членів церковної громади Свято-Покровського храму та інших містян, які виїхали чи залишаються в Херсоні. На богослужіння запрошують усіх охочих, пише Суспільне.

    За словами настоятеля Свято-Покровського храму у Херсоні церква продовжує працювати.

    “Там навіть у медкабінеті є ліки до сьогоднішнього дня, навіть інсулін є. Нещодавно ми туди передали “Тироксин” та “Еутирокс”. Це важко, але виходить. У громаді залишилося не багато людей, 15 чоловік в Херсоні. Там все служиться”, – каже протоієрей Сергій.

    Олеся Самкова прийшла на службу, бо сумує за домом, тут хоче отримати підтримку.

    “Це частина Херсона, частина чогось рідного, де ти можеш побачити своїх рідних херсонців, те, чого зараз не вистачає. Так, нас приймають, але ми всі хочемо повернутися додому”, – говорить херсонка.

    Херсонець Станіслав Трошин виїхав з Херсона наприкінці квітня.

    “Для херсонців, особливо для парафіян православної церкви України, дуже важливо, що в Одесі вони можуть бути на літургічному святі, спілкуватися один з одним, отримувати слово Боже, спільно помолитися за тих херсонців, хто зараз в окупації, за тих, хто зараз забраний росіянами в полон”, – каже чоловік.

    Щотижня на сторінці у Facebook отець Сергій пише дату, час і місце проведення служби, щоб усі охочі могли долучитися.

    Найсвіжіше

    Популярне