П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У США випустили колекційну монету на честь опору українців РФ на Зміїному

    Сувенірний магазин Білого дому представив нову пам’ятну монету, присвячену опору українців Росії на острові Зміїний. Це дев’ята монета в серії “Історичні моменти” та 34-та – ​​в колекції “Історичні моменти американського президентства”, наголошується на сайті крамниці.

    Там нагадують, що одним із символів опору України у розв’язаній Росією війні стала відповідь захисників Зміїного російському крейсеру “Москва” на вимогу здатися. Відому фразу викарбували на одному з боків монети, де також зобразили військових на тлі крейсера, що тоне. Російський корабель, який погрожував Зміїному, був уражений 13 квітня і на другий день затонув у Чорному морі. З іншого боку монети розмістили зображення острова та герба України, повідомляє “Німецька хвиля”.

    Зробити передзамовлення сувеніру можна вже зараз, а відправляти монети почнуть з 30 вересня. Доставка в Україну та країни НАТО буде безкоштовною. Вартість самої монети становить 100 доларів. 20 відсотків прибутку від продажу спрямують на допомогу українським жінкам і дітям.

    Найсвіжіше

    Популярне