П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Харкові демонтують совєтську символіку

    Міський голова Харкова Ігор Терехов доручив демонтувати найближчим часом совєтську символіку з будівлі міськради, повідомив директор департаменту у справах інформації та зв’язків із громадськістю міськради Юрій Сидоренко.

    “Мер міста Ігор Терехов вже давно прийняв рішення, що герба неіснуючої радянської України на будові міської ради не буде. І так само давно вирішив, що на будівлі, з якої здійснюється управління містом, буде герб міста-героя Харкова… Сьогодні Ігор Терехов дав завдання, щоб відповідні роботи розпочалися найближчим часом”, – написав Сидоренко.

    Він також критично відгукнувся про оприлюднену раніше в соцмережах відповідь юридичного департаменту міськради, згідно з якою демонтаж совєтської символіки з будівлі неможливий, оскільки вона є пам’яткою архітектури місцевого значення, а також перебуває на державному обліку як об’єкт культурної спадщини.

    “На жаль, змушений констатувати, що колеги з цього департаменту відповіли, керуючись буквою, але жодним чином не духом закону”, – написав Сидоренко.

    Найсвіжіше

    Популярне