П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Пивовар, священник, коваль. Ким би українські айтівці хотіли працювати за «айтішну» зарплату

    «Якби ви могли заробляти „айтішні“ гроші у будь-якій іншій галузі, то що б обрали?» — понад 350 IT-фахівців відповіли на це запитання, повідомляє dou.ua

    Кілька людей зізналися, що були б священнослужителями. «Я був би священнослужителем», говорить розповів розробник на мові “C#”.

    Інший DevOps консультант розповів: «Був би із задоволенням капеланом. Або навіть військовим, офіцером інженерних військ або в авіації. Закінчував НАУ. Свого часу їздив вступати до Іноземного легіону у Франції, склав усі тести, крім останнього — співбесіди з особістом. Зарплата зараз у мене 120 тисяч доларів на рік, якщо проєкт один. Але я люблю ІТ також, особливо попередніх років, коли це було приємне тихе місце для інтровертів».

    Проте велика частка айтівців кажуть, що не проміняли б свою галузь на жодну іншу, та зазначають, що «вони тут не тільки заради грошей».

    Багато айтівців хотіли б працювати інженерами та науковцями, якби у цих галузях були відповідні компенсації.

    Дехто працював би руками: тут і нереалізовані кухарі та садівники, митці й ковалі. Частина айтівців хотіли б викладати у школах та університетах, а хтось навіть згадав, що за «айтішну» зарплату волів би бути двірником.

    Найсвіжіше

    Популярне