П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ нагадав, що УПЦ МП не може змінювати статут без дозволу Москви

    Митрополит РПЦ, так званий екзарх московського патріарха в Африці Леонід (Горбачов) нагадав УПЦ МП, що вони не можуть змінювати власний статут без узгодження з Російською Церквою.

    Про це Горбачов розповів в інтерв’ю російським ЗМІ, передає сайт Московського патріархату.

    «До тих пір, поки не буде рішення з боку Москви, будь-якої заяви не мають під собою ніякої легітимності. Щобільше, вони провокують паству на розкол», – заявив Горбачов.

    Він також висловив своє розуміння УПЦ МП, на яких, на його думку, є тиск з боку націоналістичного елементу, СБУ та інших структур.

    «Але з іншого боку, іноді мовчання — це золото, тому що деякими заявами зраджується Христос. На мій погляд, Священний Синод Російської Православної Церкви чітко і ясно заявив, що ніякі подібні заяви про “повну незалежність” не можуть бути прийнятними. Якщо Українська Православна Церква вважає за потрібне щось змінити, вважаючи недостатнім отримання відповідної Грамоти (про незалежність та самостійність в управлінні — ред.) з рук Патріарха Алексія II, то вони мають подавати відповідне прохання на ім’я […] патріарха Кіріла та Священного Синоду Церкви», – зазначив митрополит РПЦ.

    Нагадаємо, Леонід (Горбачов) продовжує розкол в Африці і хоче будувати в Новому Каїрі адміністративний центр.

    Найсвіжіше

    Популярне