Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Глава УГКЦ передав військовим медикам ще один реанімобіль

    27 червня у Києві Глава УГКЦ Блаженніший Святослав передав столичному військовому госпіталю реанімобіль для транспортування поранених захисників України, повідомляє  Департамент інформації УГКЦ.

    Автомобіль швидкої допомоги придбано за сприяння французької організації L’Œuvre d’Orient, що допомагає Церквам Сходу. Таке авто послужить військовим медикам в евакуації поранених, травмованих та хворих українських військовослужбовців, а також у наданні їм належного рівня медичної допомоги під час евакуаційних заходів зокрема на Сході України.

    «Зазвичай, ми чуємо, що час – це гроші, а у нашому випадку час – це життя, життя військовослужбовця, життя людини. Вчасно надана допомога в перші хвилини після поранення є дорогоцінною, вона рятує життя. Ми сподіваємося, що такого типу мобільні засоби невідкладної допомоги, реанімобілі допоможуть врятувати життя багатьох наших молодих хлопців і дівчат – захисників України, які сьогодні на свої груди приймають удари російських бомб і ракет», – зазначив Блаженніший Святослав.

    Після благословення і передачі реанімобіля Глава Церкви відвідав поранених українців бійців, які перебувають на лікуванні у столичному госпіталі.

    «Відвідуючи їх сьогодні, ми бачили в їхніх особах рани України, – розповів Блаженніший Святослав після відвідин, додавши: – Наша присутність тут – це присутність матері-Церкви, яка молиться, але і рятує, матері-Церкви, яка говорить в імені українських героїв до всього світу, а з іншого боку, представляє весь світ тут, серед них. Дуже важливо, щоб ми всі розуміли, що справа захисту України – це всенародне діло, діло всього українського народу, за плечами якого стоїть весь цивілізований світ, що засуджує російську агресію».

    «Рятуймо життя разом і разом переможемо!» – закликає Глава УГКЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне