Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Конгрес США хоче визнати геноцидом війну Росії проти України – ЗМІ

    Група американських законодавців презентувала проект резолюції, якою США визнають російські військові злочини в Україні геноцидом.

    Відзначається, що резолюції Конгресу зазвичай використовуються законодавцями для вираження твердої позиції членів Палати представників або Сенату.

    “У п’ятницю двопартійна група американських законодавців представила резолюцію, що характеризує дії Росії в Україні як акт геноциду. У проєкті резолюції стверджується, що звірства, скоєні російськими військами в Україні, у тому числі невиборчі напади на мирних жителів, прямі удари по пологових будинках та медичних установах, а також насильницьке переміщення сотень тисяч українців до Росії та території, захопленої Росією, відповідає критеріям, викладеним у статті II конвенції ООН про запобігання злочину геноциду та покарання за нього”, – передає “Українська правда” з посиланням на Foreign policy.

    Резолюція не має обов’язкової юридичної сили, але є рішучим сигналом засудження дій Росії і свідчить про зусилля членів Конгресу продовжувати постійну підтримку Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне