Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ МП обурились, що влада «крадькома» змінила таблички з молитвами церковнослов’янською мовою

    Джерело на честь святого Миколая у селі Гільча на Рівненщині депутати передали на баланс відділу освіти і культури та змінили таблички з молитвами церковнослов’янською мовою на українську. Віряни ПЦУ після таких змін прийшли служити молебні, але в УПЦ МП обурились.

    Про це повідомляє пресслужба УПЦ МП.

    Архимандрит УПЦ Герман Кулакевич, настоятель Свято – Миколаївської парафії у селі Гільча обурений зміною табличок з молитвами церковнослов’янською мовою

    «На джерелі почали звершувати служби представники ПЦУ на чолі з священиком сусіднього села Урвенна, а також почали вестися дрібні косметичні ремонтні роботи за рахунок сільської ради (на жаль, не знаю подробиць). Першим кроком такого господарювання стало те, що таблички з молитвами (церковнослов’янською мовою), що вже багато років були закріплені там для зручності тих, хто підносить свою молитву до святителя Миколая, були замінені на інші (українською мовою). І тут обурює не мова, якою написано молитву, а те, яким шляхом було зроблено цей демонтаж і заміну – ніби крадькома, без жодного узгодження чи попередження, навіть самі тексти молитв нам досі не повернули», – сказав він.

    Нагадаємо, Вінницький жіночий монастир ПЦУ передав допомогу постраждалим українцям і військовослужбовцям. Також Свято-Успенський собор Переяслава перейшов до ПЦУ.

    Фото: УПЦ МП

    Найсвіжіше

    Популярне