П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Московський патріархат на службі ФСБ: у Маріуполі посилюють пропаганду через «молитви»

    У Маріуполі побувала делегація московського патріархату: місцевим попам наказали посилити пропаганду, якнайшвидше відновити церкви, а храм ПЦУ – знести або переробити під стандарти РПЦ.

    Про візит релігійників з росії повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

    «Вчора в місто приїхала велика делегація московського патріархату з інспекцією. Великий кортеж з попів та військової охорони. Їх провезли по церквах (які майже не постраждали, зрозуміло чому). Видано вказівки колаборантам – храми відновити в першу чергу. Посилити кількість молебнів на захист війська російського. Місцевим попам – посилити пропаганду через молитви по невинно убієнним (рашистам, – ред.) “українськими військовими”», – йдеться у повідомленні.

    Радник мера додав, що окреме рішення делегація прийняла по Храму ПЦУ Петра Могили, на будівництво якого збирали волонтери і небайдужі українці.

    Окупанти отримали вказівку знести або переробити храм, вкритий петриківським розписом, під канони РПЦ.

    «Московській патріархат продовжує працювати як повноцінне ФСБ. Тому може вже час остаточно відправити його за ОПЗЖ та військовим кораблем офіційно?», — підсумував радник мера.

    Нагадаємо, колаборант-священник із УПЦ МП розповідав у Москві, як «нормалізується життя» із загарбниками і про «братні народи». Також речник ПЦУ впевнений, що заяви Паканича допомагають росії виправдовувати воєнні злочини.

    Найсвіжіше

    Популярне