Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Московська церква на Вінниччині не полишає мрій про реванш

    22 червня 2022 року у Господарському суді Вінницької області відбулося судове засідання та було винесено рішення, яким церква московського патріархату намагається відібрати приміщення у релігійної громади Спасо-Преображенського кафедрального собору Православної Церкви України м. Вінниці, яке громада надала для розміщення жіночого монастиря та здійснення волонтерської діяльності для допомоги переселенцям та військовим ЗСУ, що захищають Незалежність України.

    Про це повідомили в пресслужбі Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

    «Отже, в той час, коли російська федерація веде агресивну війну проти нашої Держави, п’ята колона рф, яка впродовж десятиліть блокувала прагнення українців мати власну Українську Церкву, продовжує завдавати ударів на духовному фронті – чи то за інерцією, чи то сподіваючись на прихід “асвабадітєлєй”. Але марно, бо недаремно Бог, саме перед війною, дав Україні визнану автокефальну канонічну Церкву, щоби у горнилі випробувань українці мали міцну духовну опору. Тому, попри всі намагання п’ятої колони, все буде Бог і все буде Україна!», – зазначили в єпархії ПЦУ.

    Нагадаємо, на Рівненщині прихожани УПЦ МП цілодобово охороняють церкву, яка вже належить ПЦУ. Також Священники УПЦ МП, які не підтримали об’єднання з ПЦУ, мітингували перед будівлею Хмельницької ОДА.

    Найсвіжіше

    Популярне