П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Берлінська єпархія РПЦ візьметься за переконання німців щодо війни в Україні, – ЗМІ

    Берлінська єпархія РПЦ візьметься за поширення пропаганди серед німців щодо війни в Україні на тлі військових невдач армії РФ на території України.

    Про це пише видання Wochenblatt Reporter, передає “Рада”.

    Патріарх РПЦ Кіріл з самого початку підтримав вторгнення російських військ на територію України. Навіть більше – він благословив його й не раз заявляв, що Росія нібито ні на кого не нападала.

    Наразі на тлі військових поразок на території України в Кремлі вирішили задіяти єпархію РПЦ в Берліні, щоб та посилила вплив на формування громадської думки німців з приводу війни. Таким чином РФ хоче приховати воєнні злочини, які армія РФ здійснювала в Україні.

    Видання з’ясувало, що буквально 22 червня глава берлінської єпархії РПЦ архієпископ Тіхон запланував великий гуманітарний збір допомоги для жителів окупованих територій України. Захід присвячений 81-й річниці нападу Третього рейху на СССР.

    При цьому подію планують провести під гаслом про зміцнення дружніх відносин між Німеччиною і РФ. Також для цього хочуть залучити Координаційний центр із роботи з православною молоддю Німеччини.

    З огляду на те, що всі основні пропагандистські рупори Росії на території Євросоюзу вже заблоковані, Кремль збирається реалізувати свої плани через берлінську РПЦ.

    “Все це планується зробити під виглядом зміцнення німецько-російської дружби, для чого планується залучення до зазначених пропагандистських заходів Координаційного центру із роботи з православною молоддю в Німеччині, учасники якого під гаслом “російські православні церкви в Німеччині – уособлення історії відносин між Німеччиною і Росією” повинні активно залучати до збору гуманітарної допомоги німецьких ровесників”, — йдеться в публікації.

    Найсвіжіше

    Популярне