Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Де наступають російські війська: ситуація на фронті зранку 16 червня

    В Україні триває 113-та доба спротиву російському воєнному вторгненню. Окупанти продовжують активно обстрілювати східні та південні регіони нашої країни.

    Про це повідомляє Генштаб ЗСУ станом на 6:00.

    На Волинському та Поліському напрямках в одній з механізованих бригад Білорусі відпрацювали розгортання пунктів прийому мобілізаційних ресурсів з практичним прийомом військовозобов’язаних.

    На Сіверському напрямку росія продовжує утримувати свої підрозділи зі складу Західного військового округу в прикордонних районах Брянської та Курської областей. У районах населених пунктів Леонівка Чернігівської області та Бачівськ Сумської області ворог обстріляв із артилерії позиції українських військ.

    На Слобожанському напрямку противник перегруповує війська, щоб посилити наступ.

    На Харківському напрямку росія зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів. Щоб не допустити переходу ЗСУ в наступ, росіяни здійснюють інтенсивні артилерійські обстріли, зокрема з реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Базаліївка, Уди та Верхній Салтів.

    На Слов’янському напрямку російське військо веде штурмові дії, шукає слабкі місця в оборонних позиціях українських захисників. Також росіяни обстрілювали з артилерії різного калібру цивільну інфраструктуру неподалік Пришиба, Долини, Карнаухівки та Вірнопілля.

    На Донецькому напрямку противник веде бойові дії уздовж лінії зіткнення. Основні зусилля зосереджує на Бахмутському напрямку. На Лиманському напрямку ворог не вів активних дій, але обстріляв наші підрозділи зі ствольної артилерії в районі Пискунівки.

    На Сєверодонецькому напрямку окупанти продовжують атакувати з усіх наявних вогневих засобів в районах населених пунктів Білогорівка, Лисичанськ, Сєверодонецьк. Усе ще намагаються встановити повний контроль над Сєверодонецьком, бої тривають.

    На Бахмутському напрямку ворог проводить штурмові дії, аби покращити тактичне положення. Зафіксовано артилерійські обстріли в районах населених пунктів Веселе, Соледар, Берестове та Вовчоярівка.

    На Лиманському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках  систематичний вогневий вплив з метою сковування дій сил оборони України в районах населених пунктів Новобахмутівка, Водяне, Первомайське, Микільське, Антонівка, Гуляйполе, Новопіль та Оріхів. На напрямку Єгорівка — Шевченко українські війська виявили та знищили диверсійно-розвідувальну групу противника.

    На Південнобузькому та Таврійському напрямках противник зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні наступу ЗСУ. Продовжує вдосконалювати свої позиції в районах населених пунктів Безводне та Іщенка.

    В Чорноморській та Азовській морських операційних зонах росія зосереджує основні зусилля на блокуванні цивільного судноплавства. В акваторії Чорного моря ворог утримує в готовності до застосування три носії високоточної зброї.

    Найсвіжіше

    Популярне