Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Духівник путіна “благословив” окупантів на вбивство мирних українців – Говорун

    Російських окупантів, які чинили звірства у Бучі (Київська область) “благословили” на вбивство українців єрархи РПЦ. При цьому ідеологами війни є багато російських церковників, а не тільки патріарх Кіріл.

    Про це розповів архімандрит і доктор філософських наук Кирило Говорун, передає “Телеграф” з посиланням на OBOZREVATEL.

    За його словами, російський диктатор владімір путін фактично створив конкуренцію між церковними ідеологами “русского міра”, а тому вона підтримується з багатьох “альтернативних джерел”. Одним з таких Говорун називає митрополита Псковського Тіхона Шевкунова, якого вважають духовником путіна.

    “Він до речі, зараз мовчить про війну, але він зробив дуже багато для того, щоб ця війна сталася”, — сказав Говорун.

    За його словами, Шевкунов тісно пов’язаний із КГБ та окремими групами російського істеблішменту, які не підтримують Кіріла.

    “Він практично займався освітньою діяльністю і консолідував російські еліти навколо власного шовіністичного проєкту. Ми говоримо про два подібні шовіністичні проєкти, але вони були різні, вони конкурували один з одним”, — додав він.

    Зокрема Говорун зазначає, що до звірств у Бучі причетна дивізія псковських десантників, яка перебуває у тісному зв’язку з єпархією Шевкунова. До війни вони проводили спільні заходи та фестивалі, а єпархія допомагала дивізії у документації історії та інших речах.

    Це може свідчити, що псковські десантники отримали “благословення” від священників на вбивство мирних українців. Втім, такий вчинок не відповідає біблійним канонам.

    “Це свідомий гріх, на який пішли єрархи та церковники, які благословляють російську зброю на вбивство і продовжують підтримувати цю війну”, — наголосив Говорун.

    Найсвіжіше

    Популярне