Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Антіохійський Іоанн Х одночасно написав Онуфрію і Кірілу листи підтримки

    Патріарх Антіохійський і всього Сходу Іоанн X направив листа підтримки патріарху Московському Кірілу. Аналогічний лист він написав митрополиту Онуфрію. Водночас патріарх Антіохійський Іоан Х не засуджує Кіріла, який виправдовує і благословляє російських вбивць і загарбників України та захищає інші путінські злочини.

    «Ми докладно стежили за нинішнім конфліктом. Як чудово відомо Вашому Блаженству, ми теж сумно знайомі з трагедією війни і розуміємо біль втрати в боях членів своєї пастви. Ми молимося за душі всіх покійних і за благополуччя всіх, чиє життя було глибоко зруйноване конфліктом. Під керівництвом Вашого Блаженства Російська Церква незмінно надавала велику підтримку Антіохійській Церкві в наші скрутні часи, і ми молимося, щоб Господь продовжував давати Вашому Блаженству силу і мудрість, щоб вести Російську Церкву через завдання, що стоять перед нею. Ми приєднуємо нашу молитву до молитви Вашого Блаженства, щоб Святий Дух міг швидко принести мир, примирення та зцілення всім», – написав патріарх Іоан московському патріарху, який виправдовує вбивства українців і благословляє їх.

    Очільнику УПЦ МП Онуфрію патріарх Іоанн X написав слова співчуття. «Ми плачемо разом із Вашим Блаженством — як Ви, Блаженніший, плакали разом із нами — про нищівну втрату життів серед пастви та співвітчизників Вашого Блаженства в результаті війни. Ми всі надто знайомі з насильницьким руйнуванням церков, смертю духовенства, чернецтва та вірних, а також переселенням мирного населення з батьківщини. У ці темні хвилини наша постійна молитва з Вашим Блаженством і всією Українською Православною Церквою, і вся Антіохійська Церква благає Святого Духа, особливо в цю пору П’ятидесятниці, щоб Він зійшов і відновив мир і приніс зцілення. Нехай Господь і надалі веде Ваше Блаженство в управлінні Українською Православною Церквою в ці складні часи», йдеться в листі, переклад якого публікує наближене до УПЦ МП видання «raskolam.net».

    Нагадаємо, РПЦ показала, що вона фактично сприймає УПЦ МП як набір власних єпархій, а не як самокеровану церкву, коли привласнила собі єпархії в Криму. Також Синод РПЦ подякував прем’єр-міністру Угорщини за захист Кіріла (Гундяєва) від санкцій ЄС.

    Найсвіжіше

    Популярне