Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній обговорив викладання християнської етики в школах з представником Міністерства освіти і науки

    Предстоятель помісної Української Православної Церкви митрополит Епіфаній 7 червня прийняв голову Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України Володимира Марущенка.

    У зустрічі також взяв участь голова Управління духовної освіти і богословської науки ПЦУ протоієрей Олександр Трофимлюк, – повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Сторони обговорили питання, пов’язані із забезпеченням викладання предметів духовно-морального спрямування в освітніх закладах нашої держави та шляхи подолання труднощів, які при цьому виникають.

    Митрополит Епіфаній зазначив, що штучні перепони в цьому напрямку лише відверто шкодять Україні та вихованню молоді, особливо під час війни, коли як ніколи потрібні чіткі духовні орієнтири.

    «Я не бачу користі в позиції наших опонентів, адже ми не приносимо в школи жодного зла, жодної загрози. Ми також не прагнемо витіснити чи замінити собою існуючі навчальні програми. Ми лише хочемо збагатити наше підростаюче покоління духовно-моральними цінностями, яких зараз часто бракує у суспільстві. Дивно, що така ініціатива не завжди знаходить підтримку», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ прийняв у своє керівництво ще 11 громад УПЦ МП на Київщині. Також він розповів скільки церковних громад УПЦ МП перейшли до ПЦУ від початку повномасштабної війни.

    Найсвіжіше

    Популярне