Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Синод РПЦ заявив, що самочинні дії зі зміни статуту УПЦ МП можуть розколоти її

    Синод російської Православної Церкви 7 червня розглянув ситуацію після Собору УПЦ МП, який ухвалив зміни до статуту і заявив, що тепер вони мають «повну самостійність і незалежність».

    На Синоді РПЦ пригрозили УПЦ МП, що будь-які правки до статуту, без затвердження збоку Москви, можуть призвести до розколу всередині церкви. Також в РПЦ підтримали тих, хто продовжує поминати за Богослужінням ім’я Гундяєва, який виправдовує війну рф проти України.

    «…нагадати, що рішення про зміну статусу Української Православної Церкви може бути прийняте лише в рамках канонічної процедури, що включає постанову Помісного Собору Російської Православної Церкви. Наголосити, що самочинні дії щодо зміни статусу Української Православної Церкви можуть призвести до появи нового розколу в ній…», – йдеться на сайті РПЦ.

    Синод РПЦ також з «жалем відзначив тиск на архієреїв, священнослужителів, ченців та мирян» УПЦ МП з боку «представників української державної влади та екстремістськи налаштованої частини українського суспільства» і «висловив підтримку» всім представника УПЦ МП, які будуть поминати московського патріарха за богослужінням.

    Також Синод московського патріархату закликав всіх архієреїв, священнослужителів, ченців та мирян до посиленої молитви про збереження церковної єдності.

    Нагадаємо, РПЦ анексувала Кримську єпархію УПЦ МП, прийнявши прохання від архієрея УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне