П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Собор «УПЦ» МП ухвалив зміни до статуту і заявив, що тепер вони мають «повну самостійність і незалежність»

    В місті Києві 27 травня відбувся Собор «УПЦ» МП, який розглянув питання церковного життя, що виникли внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України. В «УПЦ» МП внесли зміни до статуту і заявили, що вони тепер мають «повну самостійність».

    Про це повідомляє пресслужба «УПЦ» МП.

    За результатами роботи, Собор «УПЦ» МП ухвалив «відповідні доповнення і зміни до Статуту про управління Української Православної Церкви (Московського патріархату, – ред.), що свідчать про повну самостійність і незалежність Української Православної Церкви (Московського патріархату, – ред.)».

    Варто зазначити, що в УПЦ МП і до того заявляли, що вони мають «незалежність» і навіть таку, яка перевершує в правах автокефальну ПЦУ.

    Собор УПЦ МП «мав міркування про відновлення мироваріння» в УПЦ МП.

    Також в Собор УПЦ МП виразили «незгоду з позицією» московського патріарха Кіріла, щодо війни в Україні і звернувся до влади України та влади РФ «з проханням продовжувати переговорний процес та пошук сильного і розумного слова, яке б змогло зупинити кровопролиття».

    Як зазначає священник УПЦ МП Андрій Пінчук (автор трибуналу над Кірілом): «Зі статута прибрано все, що пов‘язує УПЦ з МП…Поминання патріарха кирила в церквах УПЦ припиняється».

    Найсвіжіше

    Популярне